Želatina

Želatina je prozirni, bezbojni i bezokusni aditiv dobiven od životinjskog vezivnog tkiva, najčešće od svinjske/goveđe kože i kostiju.

Korisna je za naš organizam jer:

Za pripremu kremastih torti i kolača, krema i želatinastih slatkih i slanih delicija koristimo mljevenu i želatinu u listićima.

Dr. Oetker želatina u listićima

jednostavna je za uporabu jer sami listići olakšavaju rad i doziranje u pojedinoj slastici. Jedan omot želatine u listićima sadrži 6 listića, dovoljan je za 500 ml tekućine/kreme i odgovara jednom omotu Dr. Oetker mljevene želatine.

Listiće želatine prelijemo hladnom vodom i ostavimo nekoliko minuta da nabubri. Listiće lagano iscijedimo te dodamo toploj kremi i miješamo dok se ne otope. Kod hladnih krema ocijeđeni listići želatine se rastope na laganoj vatri i umiješaju u kremu uz stalno miješanje.

Dr. Oetker mljevena želatina

koristi se na dva načina.

Pomiješajte sadržaj omota sa 4 žlice hladne tekućine i ostavite da nabubri. Zagrijavajte do potpunog otapanja i malo ohladite prije daljnje uporabe. Drugi način je da se nakon bubrenja umiješa u 500 ml tople kreme i miješa do potpunog otapanja.

Dr. Oetker goveđa mljevena želatina

jestiva je želatina u prahu i u listićima za učvršćivanje kremastih nadjeva za torte i kolače, krema i želatinastih slatkih i slanih jela. Jednostavne i raznovrsne primjene. Stvorena je za sve koji cijene tradiciju i u isto vrijeme prate kulinarske trendove.

Napomena

Želatina u listićima
Panna cota
Želatina

Facebook Comments

Design by Project Amber